زمان خواندن:6 دقیقه
شماره تماس گزارش اتباع غیر مجاز۰۲۱۶۳۶۹ شماره داخلی 3
تماس با 110 و 197
آنچه در این مطلب میخوانید
جریمه بکارگیری اتباع بیگانه غیرمجاز بابت هر روز بکارگیری ۶۹۶ هزار و ۶۲۵ تومان اعلام شد؛ این رقم در مقایسه با سال گذشته ۲۵۰ هزار تومان افزایش را نشان می دهد.
به گزارش ایسنا، در حالی که سال گذشته جریمه به کارگیری اتباع غیر مجاز خارجی بابت هر روز اشتغال، ۴۴۲ هزار و ۵۸۰ تومان بود این رقم از سوی اداره کل اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای سال جدید، ۶۹۶ هزار و ۶۲۵ تومان اعلام شده و ۲۵۴ هزار تومان نسبت به سال گذشته بیشتر شده است.
برابر ماده ۱۲۰ قانون کار، اتباع بیگانه نمیتوانند در ایران مشغول بکار شوند مگر آنکه دارای روادید ورود با حق کار مشخص بوده و مطابق قوانین و آییننامههای مربوطه، پروانه کار دریافت کرده باشند.
آنطور که مدیرکل اشتغال اتباع خارجی وزارت کار گفته تعیین مبلغ جریمه بر اساس مصوبه شورای عالی کار در خصوص حداقل دستمزد سال ۱۴۰۱ صورت میگیرد.
به گفته وی این میزان جریمه در صورت تکرار تخلف، دو برابر خواهد شد و در صورت استنکاف از پرداخت این جریمه، کارفرما مطابق با ماده ۱۸۱ قانون کار به محاکم قضایی معرفی میشود.
مطابق با بند ج ماده ۱۱ قانون تنظیم بخشی از درآمدهای دولت، هر کارفرمایی که به صورت غیرمجاز از نیروی کار خارجی استفاده کند یا در مشاغلی به جز شغل تعیین شده در پروانه کار اقدام کند، به ۵ برابر حداقل دستمزد برای هر روز اشتغال جریمه می شود.
با توجه به مصوبه شورای عالی کار که حداقل دستمزد روزانه امسال را یک میلیون و ۳۹۳ هزار و ۲۵۰ ریال (۱۳۹ هزار و ۳۲۵ تومان) تعیین کرده است، مبلغ جریمه بابت هر روز اشتغال غیر مجاز اتباع خارجی به میزان پنج برابر حداقل دستمزد روزانه و معادل ۶ میلیون و ۹۶۶ هزار و ۲۵۰ ریال خواهد بود.
در صورت خودداری کارفرمایان از پرداخت جریمه مقرر در این بند، بر اساس ماده (۱۸۱) قانون کار مصوبه ۲۹ آبان ماه ۱۳۶۹ مجمع تشخیص مصلحت نظام تعقیب کیفری به عمل خواهد آمد.
به موجب ماده ۱۸۱ قانون کار بکارگیری اتباع بیگانه فاقد مجوز کار در واحدهای کارگاهی ممنوع است و صراحتا اعلام شده کارفرمایانی که اتباع خارجی غیر مجاز و فاقد پروانه کار یا اتباعی که پروانه کار آنها منقضی شده است را در کاری غیر از آنچه در پروانه کارشان ذکر شده است بپذیرند یا در مواردی که رابطه استخدامی تبعه بیگانه با کارفرما قطع میشود، مراتب را به وزارت کار اعلام نکنند برابر قانون به مجازات حبس از ۹۱ تا ۱۸۰ روز محکوم می شوند.
گزارش اشتغال اتباع بیگانه
وزارت کار پیش از این سامانه تلفنی ۰۲۱۶۳۶۹ را جهت ارائه شکایات و گزارشهای مردمی در خصوص اشتغال و بکارگیری نیروهای خارجی غیر مجاز توسط کارفرمایان اعلام کرده بود. این اقدام وزارت کار در راستای جلب مشارکت مردمی برای صیانت از نیروی کار ایرانی و برخورد با کارفرمایان متخلفی است که در بکارگیری نیروی کار مورد نیاز از اتباع غیرمجاز استفاده میکنند.
به گزارش ایسنا، کارشناسان معتقدند کارفرمایانی که برای فرار از پرداخت حق بیمه و به دلیل ارزان بودن نیروی کار خارجی آنها را به خدمت میگیرند، موجب از بین رفتن فرصتهای شغلی برای جویندگان کار و نیروهای کار داخلی می شوند و از این طریق فعالیتهای اقتصادی را تحت تاثیر قرار میدهند.
بیشتر بخوانید: گزارش اشتغال اتباع بیگانهشماره تماس گزارش اتباع غیر مجاز
۰۲۱۶۳۶۹ شماره داخلی 3
جریمه بکارگیری اتباع بیگانه غیرمجاز بابت هر روز بکارگیری
۶۹۶ هزار و ۶۲۵ تومان اعلام شد؛ این رقم در مقایسه با سال گذشته ۲۵۰ هزار تومان افزایش را نشان می دهد.
اشتغال این اتباع خارجی در ایران ممنوع است
برابر قانون کار اتباع بیگانهای که فاقد پروانه کار، پروانه کار موقت یا کارت کار موقت باشند، اجازه اشتغال در کشور را ندارند و درصورت اشتغال و بهکارگیری کارفرمای آنها متخلف و مشمول جریمه خواهد بود.
اشتغال این اتباع خارجی در ایران ممنوع شد
برابر قانون کار اتباع بیگانه ای که فاقد پروانه کار، پروانه کار موقت یا کارت کار موقت باشند، اجازه اشتغال در کشور را ندارند و درصورت اشتغال و بهکارگیری کارفرمای آنها متخلف و مشمول جریمه خواهد بود.
تسنیم: وزارت کار طرح ملی تعیین وضعیت اشتغال اتباع افغانستانی (سامانه جامع اشتغال اتباع خارجی) را از ۹ اسفندماه ۱۴۰۱ در ۱۶ استان کشور آغاز کرده است. بهموجب این طرح اقامت مجاز این افراد منوط به روشن شدن وضعیت شغلی آنان خواهد بود و افراد شرکتکننده از مزایای قانونی این طرح برخوردار خواهند شد.
کارفرمایان حقیقی و حقوقی متقاضی استفاده از خدمات اتباع خارجی نیز وفق ماده ۱۲۱ قانون کار جمهوری اسلامی ایران پس از ثبتنام و ایجاد پرونده شخصی الکترونیکی در سامانه جامع اشتغال اتباع خارجی میتوانند نسبت به ثبت درخواست در قالب روادید ورود با حق کار، صدور، تمدید، تجدید و یا ابطال پروانه کار اقدام کنند.
خبر ویژه: دستمزد ۱۴۰۳ کارگران منطقهای میشود؟
برابر قانون کار اتباع بیگانهای که فاقد پروانه کار، پروانه کار موقت یا کارت کار موقت باشند، اجازه اشتغال در کشور را ندارند و درصورت اشتغال و بهکارگیری کارفرمای آنها متخلف و مشمول جریمه خواهد بود.
علیرضا نوری باروقی، مدیر حراست ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران استعلام کارفرمایان در خصوص استخدام اتباع بیگانه را ضروری دانست و افزود: طبق ماده ۱۲۸ قانون کار، کارفرمایان مکلفند قبل از اقدام به عقد هرگونه قراردادی که موجب استخدام اتباع بیگانه میشود، نظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را در مورد امکان اجازه اشتغال تبعه بیگانه استعلام نمایند.
مدیر حراست ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران با بیان اینکه اداره اشتغال اتباع بیگانه در استان پاسخگوی استعلامات کارفرمایان هستند اضافه کرد: کارفرمایان در استان تهران میتوانند با مراجعه به اداره اشتغال اتباع بیگانه (بهنشانی تهران، خیابان میرزای شیرازی، بین خیابان شهید مطهری و کریمخان زند، کوچه شهید حسین عزیزاللهی ـ کوچه هشتم ـ جنب بوستان میرزای شیرازی، پلاک ۱ ساختمان اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی واحد میرزای شیرازی، طبقه اول) نسبت به استعلام نیروی اتباع مدنظر خود اقدام نمایند.
مطابق گزارش اداره کار استان تهران در روز نخست اجرای این گشتها که در شهرستانهای پیشوا و بومهن برگزار شد، بالغ بر ۳۰ تبعه غیرمجاز بیگانه شناسایی و دستگیر شدند و به مراجع قانونی معرفی گردیدند و همچنین با کارفرمایان متخلف طبق قوانین برخورد شد.
به گزارش تسنیم، بسیاری از کارشناسان بر این باورند که یکی از علل بهکارگیری اتباع بیگانه از سوی کارفرمایان، فرار از پرداخت حق بیمه و ارزان بودن نیروی کار خارجی است که این امر موجب از بین رفتن فرصتهای شغلی برای جویندگان کار و نیروهای کار داخلی شده است، اما در این میان هم کارفرمایانی هستند که از نبود نیروی کار ایرانی در برخی رسته فعالیتها گله دارند و بهناچار از نیروی کار خارجی استفاده میکنند.
گزار ش مردمی گزارش اتباع خارجی غیر مجاز
★★★★★
دیدگاهتان را بنویسید